natres

de wat? De natres! Met andere woorden: onze nationale reservisten. Ja, dat is toch even schrikken: als onze beroepssoldaten al niets kunnen, tot wat voor rampen zijn die amateurs dan wel niet in staat?beoordeel deze definitie:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(10 stemmen, gemiddeld: 2,20 van 5)
Laden...
kijk ook eens bij:

16 reacties op “natres”

 1. Marco schreef:

  Wat een idiote ongebaseerde stelling
  Vrijwillig betekend absoluut geen amateur ze zijn wel degelijk proffesioneel.

 2. Marciel schreef:

  Als ik Van Dale (een ander woordenboek) goed begrijp, is de natres per definitie niet professioneel. Maar dat staat helemaal los van de kwaliteiten van de natres, daar stel ik me niet al te veel van voor.

 3. andre schreef:

  zit al 26j.bij de natres we zijn zeer profesioneel bezig .
  er zijn mensen van de natres die ook in irak dienen en dat wil zeggen dat we niet professioneel bezig zijn waar slaat dat op

 4. Richard schreef:

  Wat een gebrek aan ontwikkeling heeft bovenstaande persoon om zo zijn mening te geven zonder enige informatie of ervarin. Bij nationaal en zelfs internationaal belang staat de Natres klaar.
  Terwijl jij waarschijnlijk op je luie kont zit met je zelf gebreide trui aan staan wij klaar om ons vaderland te dienen en te beschermen en medemens te helpen. Al onze prive belangen worden op dat moment opzij gezet, een normale vent blijft bij zijn gezin, terwijl moeten rekenen op de zelfsstandigheid en steun van onze partner cq. vrouw.
  Voor ons is dat een hoop geregel om van onze burgerbaan over te stappen in militaire functie waarmee we ook mensen zoals jou “helaas” mee moeten beschermen. En ik vindt het dan jammer om dit commetaar naar mij toe geschoven te krijgen inplaats van iets respect wat de Natres militair zeker verdient.
  Ik ga er vanuit dat je niet beter weet en dat is nogmaals een gebrek aan ontwikkeling, blijf lekker op je reet zitten met je nintendo oorlogje spelen…Amateur.

  Groeten van een Trotse Natresser Sld1 minimi schutter.

 5. Robertino schreef:

  goed zo richard het is jammer dat er een om hoop mensen ons pas leren kennen als ze in nood zijn. zoals b.v. bij een waternoot ramp of bij een vuurwerk ramp of +/- 2jaar geleden toen de a1 vast stond door hevige sneeuw val. mvg. sld1Leusink 40natbat a2

 6. Richard schreef:

  Ben in ieder geval blij dat het merendeel van de Nederlandse bevolking positief is…… en daar doen we het dan voor.

  Richard 40Natbat D5

 7. Yuri schreef:

  Lekker elkaar afknallen daar in Afghanistan, inderdaad reuze professioneel

 8. Richard schreef:

  Yuri,

  Dit is te makkelijk wat je nu zegt, je bent er niet bij geweest en je hebt geen idee hoe de omstandigheden waren op dat moment, verminderd zicht, duister en weet ik wat meer kunnen allemaal mee spelen.
  Vind het elke keer weer vervelend om te lezen dat er jongens van ons sneuvelen.
  Een van de taken van de Natres is om oefenvijand te zijn voor onze jongens die op uitzending gaan, en wordt er op verschillende lokatie’s in Nederland geoefend volgens een senario dat kan voorkomen dat zulke dingen gebeuren.
  Ik kan je garanderen dat het voor ons een zeer seriueze taak is en wij dat doen om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk ongelukken gebeuren en ze allemaal weer veilig thuis komen.
  Maar in hoeverre ben je professioneel als je daar heen gaat?
  Iedereen doet zijn best en meer kun je niet doen.
  Yuri,Ik begrijp je gevoel en je woede als je het hoort en leest in de krant en klinkt het stom…..gedood door eigen vuur.
  Het gebeurt helaas, niet alleen bij ons.
  Laten we hopen dat het gauw opgelost wordt daar, het ziet er niet naar uit zoals ik het kan inschatten, maar er zijn een heleboel mensen druk om er voor te zorgen dat ze allemaal weer veilig thuis komen.

  Richard

 9. Marciel schreef:

  Zelfs de Amerikaanse minister van Defensie is ervan overtuigd dat het Nederlandse leger geen idee heeft wat ze doen. Dat staat althans op teletekst:
  De Amerikaanse minister van Defensie
  Gates heeft zware kritiek op de troepen
  van de NAVO in Zuid-Afghanistan.Volgens
  hem hebben de Nederlanders,Canadezen en
  de Britten geen flauw idee hoe ze een
  guerrillaopstand moeten aanpakken.

  Dat impliceert dat als zelfs de beroepssoldaten (professionals) geen idee hebben, de NatRes (die een ander beroep hebben en dus per definitie niet professioneel bezig kunnen zijn) al helemaal van niets weet.

 10. Pieter schreef:

  Marciel wat een tjappie ben jij zeg. Ik zit niet bij de natres maar ga er wel bij.

  Als je weet waar je over praat dan kan jij je mond opentrekken op dit forum. Ik vind dat je tekort komt aan discipline en respect. Afgaan op praatjes van andere landen net alsof de US alles goed doet daro. En vergeet niet, het zijn niet de soldaten die hun uitzending kiezen. Heb respect voor die jongens die voor hun land strijden.

  Maar het scheelt dat zulke klaplopers als jij niet worden aangenomen.

 11. Piet schreef:

  De natres(waar ik al jaren deel van uit maak en waar ik binnen afzienbare tijd mee stop) is een organisatie binnen defensie die pretendeerd proffesioneel te zijn, welnu, de Natres is wel vgoede bedoeling maar zeker NIET professioneel.

  De Natres is een sluitstuk van de defensiebegroting en is er in principe alleen maar geschikt voor om zich te laten zien onder het mom van , kijk wij zijn ook militairen.

  Binnen de Natres varen te veel kapiteins op het schip, veelal mannen ide eigenlijk nog kind zijn en met collegas om gaan alsof ze kleine kinderen zijn ,

  We zijn helden op sokken van de eerste orde!!!

 12. Richard schreef:

  Jammer van die uitspraak waar jij waarschijnlijk de hele Natres mee bedoeld, ik denk dan ook dat het een type fout is en moet zijn: “held op sokken” en je hebt helemaal gelijk dat je er mee stopt. En ik ben blij dat jij het voorbeeld geeft door gewoon op te rotten uit ons Korps, en ik hoop dat je die enkeling ook mee neemt die er zo over denkt binnen het Korps en zo de sfeer verziekt.
  Ben trots op je dat je die stapt neemt…… je had het alleen eerder moeten doen.

  Richard Sld1 40 natres bat

 13. BEHEERDER schreef:

  Volgens mij is deze discussie zo langzaam aan wel klaar.
  Conclusies:
  – Natres is per definitie niet professioneel omdat het niet hun PROFESSIE is.
  – Schijnbaar komt er zelfs vanuit de natres bijval voor de stelling dat het NL leger zich niet professioneel gedraagt.
  – De natres zelf is het daar niet mee eens, zij voelen zich niet serieus genomen en niet voldoende gewaardeerd.

  Zullen we het daar bij laten, mensen? Volgens mij komt deze discussie niet verder.

 14. Richard schreef:

  Kan ik mee leven en begrijp je motivatie.
  Voor een ieder die belangstelling heeft……eventueel aanmelden voor de Natres kan op http://www.Natres.nl

  Groeten Richard Sld1 40 Natresbat

 15. Ronnie 40 Natresbat schreef:

  Mijns inziens is de natres niet proffesioneel, ik wil mn eigen nest niet bevuilen maar je kan eenvoudig weg niet professioneel zijn met zo weinig uren, we doen wel ons stinkende best zo goed mogelijk te zijn !!

 16. Emiel schreef:

  Hallo Allemaal,

  Agelopen week ben ik goedgekeurd om NatRes militair te worden. Door de veelal ondoordachte en ongegronde reacties van sommige figuren op dit forum voel ik me nog meer gesterkt om toe te treden tot dit korps. De hele discussie over proffesionaliteit is volgens mij totaal onzinnig. Daar gaat het toch niet om?? Alle Natres militairen staan ergens voor, en gaan voor hun idealen. Waarom deze discussie? Respect !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *