ramkraak

met een auto of – beter – een shovel door de gevel van juwelier of andere winkel rijden en er met de buit vandoorgaan

zie ook:beoordeel deze definitie:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
(2 stemmen, gemiddeld: 2,50 van 5)
Laden...
kijk ook eens bij:

Eén reactie op “ramkraak”

 1. J.Jacobs schreef:

  Een shovel is niet beter! Een ramkraak kan van een snelkraak (en zelfs een gewone inbraak) onderscheiden worden door het gebruik van een VOERTUIG. Het doel van het gebruik van een voertuig is het verschaffen van toegang tot een pand (hoeft namelijk niet een juwelier en zelfs geen winkel te zijn). Door het toegang verschaffen wordt het mogelijk om de goederen die gelegen zijn in het pand wederrechtelijk mee te nemen. Een betere omschrijving zou dan als volgt kunnen worden geformuleerd:

  “Het met behulp van een voertuig toegang verschaffen tot een pand, met als doel de daarin aanwezige goederen wederrechtelijk toe te eigenen”.

  Verder is een ramkraak een gebeurtenis en wordt hij in de definitie uitgedruk als een handeling. Eigenlijk wordt ramkraken (als handeling) gedefinieerd. Wanneer je ramkraak wil definiëren, zou het beter zijn om dit in termen van een gebeurtenis te doen. Dat zou tot het volgende leiden:

  Ramkraak: feit waarbij een of meerdere personen met behulp van een voertuig toegang verschaffen tot een pand, met als doel de daarin aanwezige goederen zich wederrechtelijk toe te eigenen.

  Met groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *